Kő-hegyi tanösvény

A túra a Lajos-forrás felé vezető útról indul egy földút leágazásától. Néhány (4-5) autó számára itt akad parkolóhely. A zöld jelzésen indulunk, és kb. 1 kilométeren át követjük egy határozottan, de nem fájdalmasan emelkedő földúton. Turista ösvény válik le jobb felé az útból, sárga barlangjellel kísérve.

Tovább kapaszkodunk egészen a Vasas-szakadékig.

A szakadék (vállalkozóbb szelleműeknek a barlang) bejárása után a zöld barlangjel/sárga jelzés kombót követve még a szakadék további, már kevésbé látványos darabjai is megtekinthetőek. Az immár szinten futó ösvényről tegyünk egy kitérőt a Csepel-forrás felé (sárga forrás jel) majd térjünk vissza a sárga jelzésre. Az ösvény lankásan emelkedik, majd a gerincen fut egy hosszabb darabon és elér a turistaházhoz. Innen ismét rövid kitérő következik a hegy leszakadásos oldalával párhuzamosan futó ösvényen a Petőfi-kilátóig.

A kiépített kilátón érdemes még kicsit túl is menni, mert egy még távolabbi (kb. 200 m) pontról a hegy "mögé" is nyílik némi kilátás. Ha kigyönyörködtük magunkat, indulhatunk vissza a turistaházhoz. Az épület mellett egy mocsaras kis tó található, amely mellett ösvény fut. Kövessük ezt, és hamarosan becsatlakozunk a zöld jelzéses útba, amely hosszas, kényelmes ereszkedés után visszavezet a parkolóhoz. A túra mintegy 8-9 km hosszú, összesen kb. 200 m szinttel.

#Kőhegy #Visegrádihegység

Ahol már jártunk
Legutóbbi feltöltések
Arhívum
Kulcsszavas keresés
No tags yet.
Követés
  • YouTube Social  Icon
  • GPS
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square